Friday, 7 February 2014

Newbie atau Noobie?

Hi lovelies,

Selamat berhujung minggu. Selamat bersantai bersama keyayangans you guys semua. Arini  plan moi just to attend friend's wed kat FRIM. She buat garden style ala2 tea time nye wed. Suke konsep wed macam ni. Back to nature im lovin it sgt!!! Some more dah lama tak pegi menikmati keindahan alam, it is surely akan jadi refreshing dapat hirup udara segar and meet up others for lepaking & gossiping session. Amboi bab gossip je laju eh hahaha ya ampun :D Azam this year kena kurangkan CBEG say BIGGIE NO to complain, blaming, excuses and gossiping :P tak baik tau all these negativities shuuusss halau jauh2 ok!

Eh cop why la suddenly bring out this topic Newbie or Noobie??? Apakah niat di hati yo? Hahaha nayy takde ape la yang serious pon, saje je bikin drama. Actually to those yang tak tau this is my 2nd blog after the 1st blog moi created years way back in 2009 dah menemui ajal. Ishh choiiii nayy gurau je :D 

1st blog >>> theconfessionofainlicious.blogpot.com is no longer valid sebab moi pon tak pasti what had happened but most probably, this blog kena penyakit from malware that causes all of its images goes MIA *oh yes sungguh tragis :(

All of my 20s+++ memories documented dalam tu so once in the while i do read all of the entries to flashback la kononnye. How i can see myself grown just by blogging! Dulu masa mula2 blogging semua kelihatan riang-ria seperti kanak-kanak ribena. Being newbie and noobie at the same time. Motip blogging pon bukan nak increase traffic or whats not, it was more to share moment in my own digital diary :))

And now, alhamdulilah moi got the mojo untuk start up new blog as newbie once again. To be honest, moi ni jenis silent reader. On daily basis at least spend half or an hour to blogwalking. This is how moi feed the brain with latest news and info. Nak membaca tua-tua ni dah tak berape nak enthusiastic macam zaman mude mudi dulu. Perghhh brilliant lame excuse ahkak kan dek nun hikhik :D

So, currently moi tengah compile previous nye bloglist export ke ini blog *bahasa jiwa bangsa sgt :P And In shaa allah, maybe akan follow segmen bloglist untuk follow memollow for blogwalking purposes. The more the merrier. Maybe bloglist pon lebih ke arah travel bloggers and fashion beauty lifestyle bloggers kerna di situ terletaknye interestku yuk!!! 


  

Wajah-wajah 5 tahun lepas after abes study baru nak berjinak-jinak dengan blogging and travelling :))

 

Bile usia semakin ke 30s ni, harus makeup 18inci nak kaber wrinkle2 yang ade hahaha nayy kidding. For moi less is more. Beauty is from the inside then it'll show through your outer. Bak kate omputih, "bad attitude or personality ruins beautiful face" ye dak???

Ok la, gigih naa menempek gambar selfie. Muntah ijo kang semua orang. Hahaha sorry ye kawan-kawan.

Nak siap pegi kenduri. Tak sabar nak mengaum nasi minyak. Gemuk itu saya :P


No comments:

Post a Comment